Ali moramo biti zelo “duhovni”, da pritegnemo pravega partnerja?

Ljudje me večkrat vprašajo, ali morajo biti zelo duhovno usmerjeni, če hočejo pritegniti pravega partnerja.

Moj odgovor je, da NE.

Pravzaprav ni nobene potrebe po tem, da ste ne vem kako »duhovno razsvetljeni«. Seveda je super, da berete knjige, hodite na delavnice, se učite, delate na sebi … Vse to je super! A veliko mi jih reče, da dela vse tako, kot piše v knjigah, kot govorijo na seminarjih itd., a tistega »pravega« (oz. želenega) še ni od nikoder (oz. nikjer).

Pa da vidimo, v čem je problem.

Seveda bom ponovno izhajala izključno iz svoje izkušnje.

Zakaj menim, da pravzaprav ni potrebno biti zelo poduhovljen?

Ko sem bila stara 22 let sem prekinila s štiriletno zvezo, kjer sem kar veliko pretrpela. Doživela sem vse – od varanja, do psihičnega in fizičnega nasilja.

Čustva so seveda tista, ki kreirajo in priznam, da sem bila močno nesamozavestna, le da se tedaj tega nisem zavedala. Svoj občutek manjvrednosti sem hotela nadoknaditi s tem, da bi imela ob sebi fanta, ki bo »hud«, zaželen in za katerim vzdihujejo mnoga dekleta, on pa bo imel rad le mene (no, to slednje se je seveda izjalovilo).

Seveda moja nesamozavest izvira iz večih dejavnikov, izoblikovala pa se je že v otroštvu oz. v najstniških letih (a naj bo to tema za kdaj drugič, saj je za kreiranje česarkoli v življenju, samozavest in občutek vrednosti še kako pomembna!).

A naj se vrnem na bistvo; pri svojih 22 letih sem torej končno zbrala moč, da odidem iz zveze, ki je bila zame pogubna in v kateri sem samo sebe le uničevala.

A pomembno je, da sem zbrala pogum in globoko v sebi končno začutila, da sem sama sebi pomembnejša kot partner. Končno sem začela delati tudi to, kar me veseli (takrat je to bilo manekenstvo, v čemer pa me nekdanji partner ni nikoli podpiral).

To moč v sebi pa sem enostavno začutila, ne da bi prebrala kakršnokoli knjigo na temo osebnostne rasti. In ne boste verjeli: ko sem se čez skoraj leto dni počutila tako zelo dobro v svoji koži, da sem si pred ogledalom večkrat izgovarjala besede: »Ali bom imela partnerja, ki bo takšen kot jaz, ali pa bom samska. Rajši samska, kot pa z nekom le zato, da imam fanta. Če pa sem jaz tako fajn, torej dobra, lepa, prijazna, pa ni vrag, da na tem svetu ni še kakšna oseba nasprotnega spola, z vsemi temi lastnostmi?«

In uganite kaj?! Čez natanko dva meseca sem spoznala fanta, ki je sedaj, po šestih letih, tudi moj mož. 🙂

No, zdaj pa: »back to the point«. Torej, bistvo je, da za to, da sem pritegnila partnerja, kakršnega sem si od nekdaj želela, nisem prebrala niti ene same knjige za osebnostno rast! Niti ene!

Vedela sem le za zakon privlačnosti, o katerem sem si ogledala tudi film The Secret, to pa je bilo tudi vse.

Bistvo je, da sem se le prepustila občutkom. Ne nazadnje so le občutki tisti, ki kreirajo. Lahko preberemo milijone knjig, hodimo na delavnice, seminarje …, a če v sebi ne znamo prebuditi pristnih občutkov lastne vrednosti in dobrega počutja – potem je vse zastonj.

Sama sem torej šele kasneje – ko sem že bila v zvezi s sedanjim partnerjem (z mojim možem) začela tudi bolj delati na sebi. To pa se mi zdi vsekakor dobro, saj na ta način ozavestimo svoje vzorce (ja, tudi sama sem jih v zvezo prinesla kar nekaj), obnašanje, zakaj na določene stvari reagiramo tako, kot reagiramo … In šele z delom na sebi in z zapisovanjem preteklih dogodkov sem lahko ozavestila, zakaj sem bila v preteklosti tako zelo nesamozavestna, zakaj se mi je »zgodila« zveza, v kateri sem bila žrtev psihičnega in fizičnega nasilja, kateri dogodki iz preteklosti so vplivali na to. Ker ja, vse, kar se nam v življenju zgodi, je povezano – ima svoj vzrok in posledico, čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako.

Šele ko z distance pogledamo na pretekle dogodke, v sebi ne nosimo več čustev zamere, žalosti itd., lahko resnično iskreno zadihamo in se prepustimo lepim občutkom in dogodkom, ki kreirajo pozitivno.

Torej, da strnem: za to, da pritegnemo tistega »pravega partnerja« ne potrebujemo biti ne vem kako poduhovljeni – pomembno pa je, da se dobro počutimo v svoji koži (zdaj, kako to dosežemo – za to je več načinov; a morda se najprej vprašajmo: kaj me moti, da se ne počutim dobro, potem pa še: kaj lahko naredim, da to odpravim?), da se družimo s pozitivnimi ljudmi (ki ne črpajo energije, ampak nam jo vlijejo in skupaj z nami iščejo rešitve) ter da delamo stvari, ki jih imamo radi oz. si na takšen ali drugačen način znamo vzeti čas zase, da počnemo stvari, ki jih imamo radi (druženje, sprehodi, savnanje …).

Pomembno pa je, da smo pristni. Če smo žalostni, jezni, polni grenkobe, zamer … se ne delajmo, kot da je vse v redu! Ne! To namreč ne bo obrodilo sadov. Vprašajmo se, kaj je tisto, kar nas muči. Občutke dajmo na plan. Včasih je potrebno izjokati vso bolečino, ki nas teži, da potem lahko občutimo lahkotnost bivanja!

Občutki kreirajo – z negativnimi občutki pa ne moremo kreirati pozitivnega. Če smo zakrčeni v negativni energiji (strah, dvom, žalost itd.), ne bomo privlekli želenega.

Pomembno je torej tudi to, da smo sproščeni in kar se da neobremenjeni z mislijo na partnerja. Če stalno razmišljamo o tem, je potem doseg tega le še dlje, saj s tem kreiramo le odpor.

Torej: občutki so ključ. Duhovne knjige, seminarji, delavnice so nam seveda lahko v pomoč pri delu na sebi, a ni se jih potrebno držati kot pijanec plota. Vsak človek je namreč edinstven in vsakomur pomaga drugačna tehnika – ni nekega univerzalnega recepta, kaj bo za nekoga delovalo in kaj ne. Ravno zato pa je dobro, da delamo na sebi in osebnostno rastemo, da ugotovimo, kdo smo v resnici, da ugotovimo naše resnične želje in potrebe. Šele, ko se zavemo svoje resnične vrednosti, ciljev in srčnih želja ter nekaj na tem tudi naredimo, gremo lahko naprej v nove zmage. 🙂

Ni treba torej 24 ur na dan preživeti v pozitivnih občutkih, hvaležnosti, afirmacijah …, če tega zares ne čutimo! Dovolj bo le nekajkrat na dan/teden, a takrat bodimo v pristnih občutkih in ljubezni do sebe! In zapomnimo si: čisto v redu je, da smo kdaj pa kdaj nerazpoloženi, tečni, vstanemo na “levo nogo” itd. A potrudimo se, da nas to ne drži predolgo – dajmo te občutke “ven iz sebe”. A če se potem spomnimo, kdaj smo že priklicali partnerja v svoje življenje? Najbrž ne takrat, ko smo bili čustveno povsem na tleh in ko smo se vsak dan obremenjevali z mislijo na to, kje je tisti pravi, kajne?

P.S. Če bi vendarle radi še malce “podelali na sebi” in dobili kakšen koristen nasvet, kako vendarle pritegniti tistega “pravega”, pa kliknite tukaj in naročite brezplačen izvod e-knjigice 12 nasvetov, kako v svoje življenje priklicati pravega partnerja.

Pridružite se debati ...

Ljubezen, duhovnost in prava oseba
Ali moramo biti zelo “duhovni”, da pritegnemo pravega partnerja?
Koristi seksa
Koristi seksa
Ste se pripravljeni razgaliti?
Ste se pripravljeni razgaliti?
Intimnost in spolnost
Intimnost ni samo spolnost
TANTRA - SPOLNOST ZA DUŠO - Somananda Moses Maimon
TANTRA – SPOLNOST ZA DUŠO – Somananda Moses Maimon
(NE)SREČNI KONCI - Ana Čertanec
(NE)SREČNI KONCI – dr. Ana Čertanec
KAKO TE IMETI RAD? - Eva Erpič
KAKO TE IMETI RAD? – Eva Erpič
ORGAZMIČNA DIETA - Marrena Lindberg
ORGAZMIČNA DIETA – Marrena Lindberg
Večni ogenj ljubezni
Večni ogenj strasti
Moška znamenja in seks
Moška znamenja in seks
50 odtenkov sive
50 odtenkov sive še malo drugače …
Kockasta jajca
Kockasta jajca
Koliko se smejita?
Koliko se (pre)smejita?

Pin It on Pinterest