Ste se pripravljeni razgaliti?

Lahko je deliti svoje telo z nekom. Veliko težje pa je deliti sebe in svojo ranljivost, svoje strahove. Razgaliti sebe do dna duše, odpreti svoje srce in izraziti svoja čustva pa je malce težje. Pogledati nekomu globoko v oči in dovoliti, da vidi vašo globino. Da se dotakne tistega koščka srca, ki ga niti sonce še ni obsijalo.

Ni se lahko odpreti v popolnosti in se razgaliti nekomu. Potrebno je kar nekaj poguma. In ker se marsikdo boji zavrnitve, raje prej zavrnejo sami sebe, ker verjamejo, da manj boli. A ko zavrnemo sami sebe, nas bodo slej ko prej začeli zavračati tudi drugi. Drugi so nam le ogledala, ki nas vračajo nazaj k sebi. Tu je vzrok vseh naših bolečin.

Dovolimo se razgaliti sami pred sabo. Dovolimo si videti dele sebe, ki smo jih tako dolgo obsojali in zavračali. Objemimo te delčke sebe, ki hrepenijo po naši pozornosti in nežnosti. Namenimo jim ljubezen in nežnost. Negujmo sami sebe in svojega notranjega otroka. Posvetimo z ljubeznijo in lučjo v našo senco, pred katero želimo ubežati. Bodimo prisotni z njo in jo zaobjemimo. Je del nas. Če zavračamo njo, zavračamo sebe.

  • Kaj ni bilo že dovolj zavračanja?
  • Kaj si res ne zaslužimo ljubezni in nežnosti?
  • Kaj nismo že naveličani borbe? Borbe s samim seboj … borbe z drugimi?
  • Kaj če je sedaj čas, da najdemo mir in harmonijo v sebi?
  • Kaj če je sedaj čas, da se pomirimo sami s seboj in nehamo biti sami sebi sovražnik?

Če sami sebe ne sprejmemo v popolnosti, kako lahko pričakujemo, da nas bodo sprejeli drugi? Bodimo sami sebi najboljši prijatelj, partner, podpora …

Sprejmite vse dele sebe in nehajte obsojati sebe in svoje telo. Ste čudoviti in popolni takšni kot ste. Cenite se bolj. Spoštujte sami sebe in drugi vas bodo spoštovali še bolj. Dvignite svojo vrednost. Ste dragoceno bitje na tem planetu. Ne razdajate se zato, da bi bili sprejeti. Ne podcenjujte sebe in ne kupujte naklonjenosti drugih. Ne delite svojega telesa in svojega srca s tistimi, ki vas ne spoštujejo.

Vredni ste več, veliko več. Bodite avtentični v vsej svoji nepopolnosti. Je ni osebe na tem planetu, kot ste vi. Zavedajte se, da ste pomembni.

Šele ko se boste soočili s svojo ranljivostjo, ko boste pogledali v globino sebe in sprejeli vse dele sebe brez obsojanja, ko se boste v popolnosti razgalili sami pred sabo in si priznali vsa čustva in občutke, boste lahko to naredili tudi pred drugimi. In takrat boste k sebi pritegnili ljudi, ki bodo avtentični, kot ste vi sami. Ljudi, ki so iskreni in ne nosijo mask. Ljudi, ki so v stiku sami s seboj in svojo globino.

Pridružite se debati ...

Ljubezen, duhovnost in prava oseba
Ali moramo biti zelo “duhovni”, da pritegnemo pravega partnerja?
Koristi seksa
Koristi seksa
Ste se pripravljeni razgaliti?
Ste se pripravljeni razgaliti?
Intimnost in spolnost
Intimnost ni samo spolnost
TANTRA - SPOLNOST ZA DUŠO - Somananda Moses Maimon
TANTRA – SPOLNOST ZA DUŠO – Somananda Moses Maimon
(NE)SREČNI KONCI - Ana Čertanec
(NE)SREČNI KONCI – dr. Ana Čertanec
KAKO TE IMETI RAD? - Eva Erpič
KAKO TE IMETI RAD? – Eva Erpič
ORGAZMIČNA DIETA - Marrena Lindberg
ORGAZMIČNA DIETA – Marrena Lindberg
Večni ogenj ljubezni
Večni ogenj strasti
Moška znamenja in seks
Moška znamenja in seks
50 odtenkov sive
50 odtenkov sive še malo drugače …
Kockasta jajca
Kockasta jajca
Koliko se smejita?
Koliko se (pre)smejita?

Pin It on Pinterest